Helposti asennettava Enean -aurinkolämmitin
on täysin päästötön ja käyttö täysin ilmaista.

Lämmitin asennetaan rakennuksen tai kulkuneuvon aurinkoiselle ulkoseinälle niin korkealle, että se ei talvella peity lumeen. Lämmitin ottaa siihen kohdistuvan auringon energian talteen keräinkennolla. Lämmitettävä ilma otetaan ulkoa suodattimen läpi ja keräimessä kiertänyt lämmin ilma siirretään lämmitettävään kohteeseen puhaltimella, johon energiaa antaa laitteen sisään sijoitettu aurinkopaneeli. Verkkosähköä ei tarvita vaan laite toimii täysin omavaraisesti auringon avulla. Lämmitin käynnistyy automaattisesti aina valon kohdistuessa keräinkennoon ja pysähtyy, kun lämpöä ei ole saatavissa. Näin lämmittimeen tuleva ilma on aina kuivaa. Siirrettävä ilma saattaa olosuhteista riippuen olla jopa kymmeniä asteita sisäilmaa lämpimämpää ja aurinkoisena talvipäivänäkin aurinkoenergiaa saadaan mukavasti talteen. Näin ollen sisälämpötila voidaan pitää selvästi ulkolämpötilaa korkeampana, mikä auttaa pitämään kosteuden poissa.

Aurinkolämmittimen avulla kosteuden poistoon riittävä lämpötilaero saadaan näin aikaan sellaisissakin kohteissa, joissa sähköä ei ole saatavissa. Muiden tapojen korvaamista Enean-kuivainlämmittimellä puoltaa sen ilmainen käyttö, ympäristöystävällisyys sekä helppo asennus. Etuna muihin lämmitysmuotoihin verrattuna on myös tehostunut ilmanvaihto, joka parantaa sisätilan ilmanlaatua. Ei siis vain kierrätetä kosteaa ja tunkkaista sisäilmaa.

Enean-lämmittimien suunnittelussa erityistä huomiota on kiinnitetty lämmön talteenoton hyötysuhteen parantamiseen. Ilman kierto keräimessä, käytetyt materiaalit ja keräimen lämpöeristys on pyritty optimoimaan tätä ajatellen. Kehitystyön ansiosta saadaan samalla keräinpinta-alalla merkittävästi suurempi lämpömäärä lämmitettävään kohteeseen. Tämän lisäksi esimerkiksi suodattimen tehokkuuteen ja sen vaihdon helppouteen on kiinnitetty huomiota.

Laitteet toimitetaan asiakkaille suoraan valmistajalta ilman välikäsiä. Tällä varmistamme paitsi parhaan hinta/laatusuhteen myös sen, että palvelun tarjoaa aina laitteen asiantuntija.

Lisävarusteena saatavalla lataustoiminnolla Enean-lämmittimen aurinkopaneelin tuottamaa sähköä voidaan hyödyntää myös akun lataukseen silloin, kun lämmitystarvetta ei ole. Tämä tekee laitteesta entistä monipuolisemman ja tuo lisää säästöjä.

Enean-lämmittimet on kehitetty ja valmistettu Suomessa, joten voit olla varma, että erityisen vaativat pohjoiset olosuhteemme on otettu huomioon.

Enean -energiatekniikka sai alkunsa vuonna 2007, jolloin aurinkolämmittimien kehitystyö käynnistettiin osana 1985 perustetun yrityksen toimintaa. Laitteiden myynti alkoi vuonna 2009 ja niillä lämpiävät nyt lukemattomat tilat.